Audioreview.nl

Passie voor highend audio en muziek - Reviews, showverslagen, nieuws, artikelen en nog veel meer!

PS Audio introduceert het Dectet Power Center

psaudiodectet
Het was wat stil rondom de Powercenters sinds de Duet en de Quintet uit productie zijn genomen maar Paul McGowan (PS Audio) verklapt in zijn nieuwsbrief van juni 2012 dat er binnenkort een waardige opvolger aankomt.
De naam wordt Dectet en die naam duidt op de tien aansluitpunten die dit stekkerblok krijgt - dus naamgeving op dezelfde manier zoals de Quintet Power Center vijf en Duet Power Center twee aansluitpunten heeft .

builtinboulderlogoDit "instap" Power product is ontworpen én gebouwd in Boulder/USA - en het maakt niet uit welk deel van de wereld je woont , want iedere versie krijgt dus 10 aansluitpunten!
De Dectet is een betaalbaar alternatief voor de Power Plants en reinigt AC , beschermt je apparatuur en verbetert dus de prestaties van uw audio-en video-opstelling.
Het verschil tussen de voorbije generaties van Power Centers zit 'm volgens Paul McGowan in de prestaties. Met de Dectet is met een schone lei begonnen voor een nieuw ontwerp om het hele Power Center-concept grondig te herzien.

De eerste stap bij het herontwerpen is het verhogen van de grootte van het interne magnetisme die wordt gebruikt voor het filteren van de AC.
In deze generatie gaat PS Audio terug naar de grote kernen en dikkere bedrading in meer wikkelingen die ze zo effectief gebruikten in de oudere Ultimate Outlet en UPC producten.
Grote kernen en dikkere bedrading voegen meer robuustheid en een grotere afbeelding toe aan het geluid van de aangesloten apparatuur.

De tweede opdracht was de bouw zelf. In de oudere ontwerpen werd vertrouwd op parallelle stekkerblokken om power te leveren aan elk stopcontact. Dat heeft goed gewerkt voor een aantal gebieden, maar had een zwakte: isolatie tussen verbonden apparatuur.
Luisterevaluaties hebben aangetoond dat juist uitgevoerde individuele sterbekabeling echt een betere manier en heeft dus elke zone zijn eigen bedrading terug naar de bron.

Uiteraard zijn alle eigenschappen zoals geavanceerde netfiltering, bescherming tegen onder-en bovenspanning en blikseminslag enz. uit de Quintet-serie geïntegreerd in de nieuwe Dectet.
De nieuwe Dectet is qua vormgeving volledig afgestemd op het design van de Perfect Wave lijn en ziet er dus meer uit als een component dan als een stekkerblok.
De nieuwe Dectet heeft een richtprijs van $ 499 en verscheping begint al over een paar weken. De Dectet lijkt op papier een waardige opvolger van de oudere powercenters en een betaalbaar alternatief voor de duurdere Power Plants. Meer informatie komt binnenkort op de website van PS Audio

Bron: nieuwsbrief PS Audio juni 2012
Website: PS Audio 

 

Nieuwsflits

Op Audioreview.nl kun je vele mooie foto's van audioshows, meetings, beurzen en concerten bekijken. Voor de liefhebbers van analoge muziekweergave is de Analoog Corner opgezet met reviews, artikelen en draaitafelgalerie.

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Audionieuws PS Audio introduceert het Dectet Power Center
GTranslate Your license is inactive or expired, please purchase GTranslate Enterprise!