Audioreview.nl

Passie voor highend audio en muziek - Reviews, showverslagen, nieuws, artikelen en nog veel meer!

Avalon Isis 'Revisited' bij Chattelin Audio

Avalon Isis 'Revisited' presentatie

(Ingezonden Nieuwsbrief) Chattelin Audio Systems presenteert een buitengewone setup, die tot op heden nog nergens (wereldwijd!) te beluisteren is geweest.

Het Avalon Isis luidsprekersysteem is het op-een-na grootste dat de heren uit Boulder, Colorado, bouwden. De introductie van de luidspreker - zo'n vijf jaar geleden - veroorzaakte toen al een aardverschuiving op het gebied van wat mogelijk was in audio-reproductie, en geldt tot op heden als absolute benchmark.

avalonisisAnno 2011 is er ongelooflijk veel gebeurd in audioland, vooral op het gebied van versterking/ bekabeling en bronmateriaal. Het niveau ligt vele malen hoger dan wat vijf jaar geleden voor mogelijk werd gehouden en technisch realiseerbaar was.
Dat geldt ook voor onze denkwijze over tuning, elektra en akoestische aanpassingen.
De introductie van een tweetal nieuwe Spectral- produkten vormt een prachtige aanleiding om het volledige prestatie-potentieel van de Avalon Isis te onderzoeken.
Bij de introductie van de Isis vroegen we ons destijds al af waar de grens van dit fenomenale ontwerp zou liggen. Met de technieken en omstandigheden van nu, hebben we een werkelijk ongehoord muzieksysteem gecreëerd en we nodigen u van harte uit om de Avalon Isis 'opnieuw' te komen beluisteren.

De Isis wordt aangestuurd door en beluisterd met Spectral versterking en cd, Mit bekabeling, Acoustic Revive elektra voorziening en Acustica Applicata Polifemo daads.

De twee eerder genoemde nieuwe Spectral produkten zijn de SDR4000SL en de DMC30SS Series 2.
Met name de cd-speler is een absolute primeur; het is de allereerste in Europa!
We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover, hij is op Europese bodem aangekomen, en wij hebben hem...
Een doodordinaire, tweekanaals stereo compact disc speler. In 2011? Jazeker, en Spectral zou Spectral niet zijn als het niet iets heel, héél bijzonders zou zijn.
Iedereen die de voorgaande SDR4000Pro heeft gehoord, weet wat er aan informatie en muziek in het aloude zilveren schijfje verborgen zit. Iets dat blijkbaar alleen door de knappe koppen uit Sunnyvale uit het medium gepeuterd kan worden. Het klinkt afgezaagd, maar de SDR4000SL is heel waarschijnlijk De Laatste CD Speler! There we said it...

SpectralSDR4000SLDe speler zit werkelijk barstensvol met innovatieve ideeën die geen fabrikant ooit heeft uitgevoerd omdat het stomweg te ingewikkeld/ kostbaar/moeilijk was om er aan te beginnen.
Wat dacht u van een discrete, solid state opgebouwde DAC en DAC-versterker. Spectral's eigen HDCD Long Filter 16 bits technologie, een volledig metalen slotloader cd-mechanisme dat uit de vliegtuigindustrie komt (de heren van Spectral hebben bijzondere contacten; de UltraFader potentiometer uit de DMC15 en 30SS is door Spectral samen met een toeleverancier van NASA ontwikkeld die ook de motoren en servo's bouwt voor de Mars Rover en diverse andere ruimtesondes).
Vrij naar Dik Trom: 'Het zijn bijzondere jongens en dat zijn ze!'

Naast hun grensverleggende werk in het digitale domein gaan Keith Johnson en zijn team onvermoeibaar door met hun zoektocht naar het maximaliseren van muzikaal realisme in hun baanbrekende ontwerpen. Dit doen ze al meer dan dertig jaar, wars van alle modegrillen en niet gehinderd door enige commerciële overweging. Het prettige voordeel van deze houding is wel dat áls er iets nieuws van Spectral wordt geïntroduceerd, het ook áltijd de moeite waard is.
Met de aankondiging van de DMC30SS Series 2 moeten we ons dus ook bedenken dat behalve de technisch interessante oplossingen en achterliggende gedachten, het zonder enig voorbehoud een grote stap vooruit is. Anders hadden Johnson c.s. hem gewoonweg niet geïntroduceerd en waren ze net zo lang blijven doorontwikkelen tot ze wel tevreden zouden zijn.

DMC30SSSeries2Wat houdt de revisie eigenlijk in? Het complete gebalanceerde driver board is nieuw en de SHHA G2 modules zijn nog verder verfijnd. Feitelijk is dit het hart van de versterker dat het uiteindelijke signaal na de volumeregelaar ontvangt en versterkt en voor de buitenwereld geschikt maakt.

Dit hele systeem is maar met één doel samengesteld: de luisteraar een ultieme muziekbeleving bezorgen.
De Avalon Isis Revisited presentatie is op

• vrijdag 9 september 10.30 - 21.00
• zaterdag 10 september 10.30 - 16.00
• zondag 11 september 11.00 - 16.00

Wij verwelkomen u graag!

Peter Chattelin

De recentste updates vindt u altijd op www.chattelin.nl en www.pinkproject.nl

chattelinlogo
Chattelin Audio Systems
Anna Paulownastraat 58
2518 BG Den Haag
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t +31 70 363 20 50
m +31 6 230 605 14

Openingstijden:

Woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Eventueel op afspraak.

Deze inhoud is vergrendeld. Je kunt geen opmerkingen meer plaatsen.

Gerelateerd Nieuws

Geen gerelateerde artikelen gevonden.


Nieuwsflits

Audioreview.nl is een onafhankelijke audio- en muziekportal die is gelanceerd in maart 2011 en is ontstaan door de behoefte om kennis en ervaring vanuit passie voor hoogwaardige audio- en muziek te delen op het internet.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Avalon Isis 'Revisited' bij Chattelin Audio
GTranslate Your license is inactive or expired, please purchase GTranslate Enterprise!